OVER ONS

OVER ONS

klaproos ontwerpstudio ansichtkaart poppy Waarom Studio Klaproos?

– Toen we een nieuwe naam zochten werden we het óf niet eens welke het dan moest worden, óf hij bestond al. Dochter Roos bracht uitkomst: ‘Mam, wat is je lievelingsbloem?’ Eh, de roos natuurlijk, lathyrus…. én de klaproos! ‘Nou, klaar!’

– Het klopte ook: De eerste ansichtkaart ontstond doordat er in onze tuin een blad van een klaproos viel. Ik dacht ‘hee, dat lijkt wel het rokje van een ballerina’, sloeg aan het tekenen en fotograferen en bedacht vervolgens dat het leuk zou zijn om hier een kaart van te laten drukken. Een bekende van me, toevallig eigenaar van een bloemenwinkel, vond dat leuk en wilde ze verkopen. Van het een kwam het ander en nu is Studio Klaproos een uitgeverij van zelf-ontworpen wenskaarten, met een groeiend aantal verkooppunten in Nederland!

– De klaproos is, net als ik, kwetsbaar maar ook sterk (ik leg later nog wel eens uit hoe dit zit)

– Alleen al van het uitspreken van de naam ‘Studio Klaproos’ worden we helemaal vrolijk!

Ik ben Irene van Schie en eigenaar van Studio Klaproos (voorheen Van Schie Tekent en Tekst).

Profielfoto
Foto: Mariella de Lange van Lijst achter de dijk

Van Schie Tekent, dus ik maak illustraties. Zowel met de hand als digitaal, voor boeken, websites, folders, magazines, trainingsboeken enzovoort. Daar waar het beeld de tekst ondersteunt en versterkt.

Samen met Rob Vegter ontwerp ik ook wenskaarten, die bij diverse winkels te koop zijn. Verder maak ik tekeningen en schilderijen in opdracht. Bijvoorbeeld voor de gemeente Schagen en De Groene Linde, en ook krijg ik opdrachten van bedrijven en particulieren om hun bedrijfspand, woonhuis of ander gebouw na te tekenen. Tot slot kun je me ook vragen een portret te tekenen van je kind(eren), ouder(s) of bijvoorbeeld een overleden dierbare. In mijn portfolio vind je enkele voorbeelden.

Van Schie Tekst. Dat laatste is natuurlijk geen werkwoord, maar het laat wel zien dat ik met tekst werk. Ik zorg ervoor dat jouw teksten foutloos zijn, zodat alle media waar je geschreven tekst gebruikt er professioneel uitzien. Naast het corrigeren van je teksten, kan ik deze ook voor je schrijven.

Jouw idee vertaal ik in beeld, in tekst, óf natuurlijk in allebei. Wil je meer zien? Mijn illustraties vind je in het portfolio kunst, voorbeelden van teksten vanzelfsprekend in portfolio tekst(redactie). Wil je meer weten? Neem contact op via de contactpagina.

 

Rob Vegter is, naast mijn echtgenoot, kunstenaar en een ware natuurliefhebber. Zoals ik hierboven al vertelde, ontwerpt ook hij kaarten. De Circus-, Birds- en Typical Dutchkaarten zijn allemaal van zijn hand. Daarnaast maakt hij linosnedes en beschildert hij plankjes, vaak ook weer met vogeltjes.

Rob Vegter
Linosnede Roosborstje
Plankje met mussen