OVER ONS

Irene van Schie | Oprichter & eigenaar van Studio Klaproos

Irene van Schie Studio Klaproos drawing tekenen schilderen painting art kunst opdracht commission ansichtkaart ontwerper designer entrepreneur ondernemer
Foto’s: JuRgen van Baar (JuRstijl)

Irene van Schie Studio Klaproos ontwerper designer ansichtkaart postcard entrepreneur ondernemer painting drawing tekenen schilderen

 

 

 

 

 

Vanaf het moment dat ik een potlood kon vasthouden was ik aan het tekenen, dus na de Havo ging ik (halverwege de jaren ’80) naar de Vrije Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag. Portret- en modeltekenen, grafisch ontwerpen en ook edelsmeden waren mijn favoriete lessen. Toen ik echter ging samenwonen vond ik dat ik ook voor brood op de plank moest zorgen. Ik stopte met de kunstacademie en kwam via een uitzendbureau ‘op kantoor’ terecht. Dat was nooit mijn droom geweest, dus achteraf gezien misschien niet zo handig. Ach, het leven loopt zoals het loopt. Maar gelukkig kruipt ook het bloed waar het niet gaan kan. Dus na dertig jaar administratief-, secretarieel- en beleidswerk en een aantal zware burn-outs, besloot ik voor mezelf te beginnen. Ik wilde uit de tredmolen, kon daar letterlijk en figuurlijk niet meer in meedraaien. Na jarenlang kostwinner te zijn geweest, was dit een behoorlijk spannende stap. Maar het was het beste dat ik (op werkgebied) ooit heb gedaan, want ik doe nu eindelijk wat ik altijd al wilde doen. En vooral dat waar mijn hart ligt, namelijk tekenen en bezig zijn met tekst.

Een belangrijke tak van Studio Klaproos is de uitgeverij van wenskaarten en art prints. Inmiddels zijn deze bij zo’n veertig winkels in heel Nederland te koop en daar zijn we best trots op! Klik hier om te zien welke.

Verder  heb ik o.a. een kinderboek geïllustreerd en maak ik tekeningen en schilderijen in opdracht. Bijvoorbeeld voor de gemeente Schagen en De Groene Linde, en ook krijg ik opdrachten van bedrijven en particulieren om hun bedrijfspand, woonhuis of ander gebouw na te tekenen. Tot slot kun je me ook vragen een portret te tekenen van je kind(eren), ouder(s) of bijvoorbeeld een overleden dierbare. In mijn portfolio vind je enkele voorbeelden.

Wat het onderdeel tekst betreft, ik ben er zo eentje die iedere fout in de krant ziet staan. Ik zorg er dus voor dat jouw teksten foutloos zijn, zodat alle media waar je geschreven tekst gebruikt er professioneel uitzien. Ik redigeerde o.a. een kinderboek, teksten voor websites, maar bijvoorbeeld ook afstudeerscripties en contracten voor bedrijven.

Kortom: Jouw idee vertaal ik in beeld, in tekst, óf in allebei. Wil je meer zien? Mijn illustraties vind je in het portfolio kunst, voorbeelden van teksten vanzelfsprekend in portfolio tekst(redactie). Wil je meer weten? Neem contact op via de contactpagina.

Rob Vegter | Kunstenaar bij Studio Klaproos

Rob Vegter volgde de opleiding Docent tekenen en schilderen en is, naast mijn echtgenoot, ook kunstenaar en bovendien een ware natuurliefhebber.  Hij ontwierp de Circus-, Birds-, Cats-, Dogs- en Typical Dutch-series. Daarnaast maakt hij vrij werk, zoals linosnedes en schilderingen op plankjes, vaak ook weer met vogeltjes.

Verder heeft Rob de afgelopen jaren twee boeken geïllustreerd, in zijn portfolio vind je enkele van zijn illustraties. Neem vooral contact op voor opdrachten of meer informatie.

Rob Vegter

robin roodborstje vogel blockprint art kunst lino linosnedeLinosnede Roodborstje

mussen mus vogels birds art kunst painting schilderij
Plankje met mussen

Waarom de naam Studio Klaproos?

– De eerste  bedrijfsnaam ‘Van Schie Tekent en Tekst’ klonk bij nader inzien toch niet echt lekker, dus na een paar jaar wilde ik een andere, pakkender naam. Maar welke dan? Dochter Roos bracht uitkomst: ‘Mam, wat is je lievelingsbloem?’ Eh, de roos natuurlijk, lathyrus…. én de klaproos! ‘Nou, klaar!’

– Het klopte ook: De eerste ansichtkaart ontstond doordat er in onze tuin een blad van een klaproos viel. Ik dacht ‘hee, dat lijkt wel het rokje van een ballerina’ en sloeg aan het tekenen en fotograferen. Uiteindelijk maakte ik het rokje van viooltjes en werd de klaproos een parasol.  Vervolgens bedacht ik dat het wel leuk zou zijn om kaarten te laten drukken van het resultaat. Een bekende van me, toevallig eigenaar van een bloemenwinkel, vond dat leuk en wilde ze verkopen. Van het een kwam het ander en nu is Studio Klaproos een uitgeverij van zelf-ontworpen wenskaarten, met een groeiend aantal verkooppunten in Nederland. En sinds begin 2021 ook een webshop.

– De klaproos is kwetsbaar maar ook sterk, net als ik. Pluk je een klaproos, dan is ze binnen no-time verwelkt. Maar ze zaait zich overal uit en groeit op de armste grond. Zelf ben ik kwetsbaar vanwege die burn-outs, ik moet nog steeds erg goed op mijn grenzen letten. Maar ondertussen bouw ik wel zo’n mooi bedrijf als Studio Klaproos op!